Penunggang Motor Melambung Tinggi Semasa Kem4langan, Ini Sebenar Yang Berlaku…

Boleh dikatakan setiap hari akan ada berlakunya kem4langan jalan melibatkan pelbagai jenis kenderaan. Namun menurut statistik, kes kem4langan melibatkan penunggang motosikal paling banyak direkodkan setiap tahun.

Viral di media sosial satu rakaman video seorang penunggang motosikal berkuasa tinggi tercampak selepas melanggar kenderaan yang berhenti di lampu isyarat. Memang laju!

Terbang tiba-tiba

Video berdurasi kurang dari seminit itu menyaksikan sebuah motosikal berkuasa tinggi kem4langan di simpang lampu isyarat. Video tersebut dirakam dari kamera dashcam dari sebuah kereta yang sedang berhenti di lampu isyarat. Apa yang menarik perhatian ramai adalah motosikal itu dilihat melambung dari arah bertentangan arus sehingga penunggang tersebut tercampak jatuh.

Brek rosak

Menurut seorang individu yang dipercayai merupakan kenalan mangsa, dia dimaklumkan bahawa penunggang motosikal itu mengalami masalah brek pada motosikalnya sehingga menyebabkan dia melayang ke arah bertentangan arus. Tambahnya lagi, pada ketika itu, dia tidak sempat meurunkan gear rendah selepas mendapati brek pada motosikalnya kosong.

Walau bagaimanapun, mangsa selamat dan mengalami kecederaan patah di tulang bahu. Di ruangan komen rata-rata melahirkan rasa simpati dengan kemal4ngan yang boleh dikatakan agak ngeri itu.

Seram betul

Sumber : Apx

Sumber OhBulan

Be the first to comment on "Penunggang Motor Melambung Tinggi Semasa Kem4langan, Ini Sebenar Yang Berlaku…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*