Cuba Langg4r Anggota P0lis Ini Tindakan Pihak P0lis

Lepaskan tembakan: Pemandu cuba rempuh anggota p0lis

Petaling Jaya: Pihak berkuasa terpaksa melepaskan satu das temb4kan di bahagian tayar kereta Proton Satria selepas pemandunya cuba merempuh anggota p0lis sedang bertugas dalam kejadian di Kampung Sungai Kayu Ara, Damansara Utama, di sini, hari ini.

Ketua P0lis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, pihaknya menerima maklumat berkaitan kejadian anggota p0lis dari Balai P0lis Damansara yang mengejar kereta berkenaan di Jalan Anggerik Kampung Sungai Kayu Ara jam 2.25 petang.

“Dalam kejadian itu, anggota p0lis terpaksa melepaskan satu das temb4kan di bahagian tayar hadapan sebelah kanan kereta itu kerana (pemandunya) bertindak agresif apabila cuba melanggar anggota bertugas.

“Malah, ketika pihak p0lis mengejar kereta berkenaan, susp3k juga bertindak memandu melawan arus di Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) sebelum berhenti di tepi jalan berhampiran sebuah gereja di SS25.

“Susp3k kemudian keluar dari kereta itu dan melarikan diri melalui longkang berhampiran,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Nik Ezanee berkata, pemeriksaan terhadap kereta yang ditinggalkan susp3k di lokasi menemukan pelbagai barangan yang disyaki digunakan untuk kegiatan pecah cermin kereta.

“Usaha mengesan susp3k sedang giat dijalankan dan kami percaya susp3k masih berada di dalam daerah ini.

“Kes itu disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cuba membunoh dan Seksyen 186 Kanun Keseks4an atas kesalahan menghalang tugas penjawat awam.

“Orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan susp3k terbabit diminta menghubungi pegawai penyiasat, Inspektor Adam Firdauz Ahmad di talian 012-7565464 untuk tindakan lanjut,” katanya.

 

Sumber Harian Metro Dan Info Roadblock

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*